Ikzoekeenkuisvrouw

Hulp aan Huis wordt Group-f dienstencheques

Wat verandert er voor u binnen de huidige werking? Helemaal niets! De vertrouwde huishoudhulpen en vaste contactpersonen blijven dezelfde en uw aanvraag voor een poetshulp of job komt bij de juiste personen terecht.

Group-f bedankt u voor het vertrouwen en kijkt alvast uit naar een verdere samenwerking!

Het fiscaal attest van uw dienstencheques

Onze poetshulpen worden uiteraard betaald door middel van dienstencheques. Dit is niet alleen in hun voordeel, maar ook in dat van u.

Het is niet alleen een gebruiksvriendelijk en veilig betaalmiddel, door de fiscale aftrekbaarheid recupereert u nog een aanzienlijk deel van uw uitgaven door middel van uw belastingsaangifte.

Heeft u reeds in 2019 beroep gedaan op een poetsvrouw met dienstencheques, dan zou u ondertussen in uw mailbox al een fiscaal attest moeten ontvangen hebben. 

Deze e-mail komt toe onder de titel ‘Fiscaal attest betreffende de Dienstencheques – 2019/2020’ en werd verstuurd vanuit ‘noreply@sodexo.be. Wanneer u deze dus nog niet denkt ontvangen te hebben, kan u in uw digitale mailbox hierop zoeken. 

In deze mail staat vermeld dat uw belastingaangifte vooraf al is ingevuld. Naast code 3364 van uw belastingbrief staat het bedrag vermeld dat u in 2019 heeft gespendeerd aan de cheques (rekening houdend met het wettelijk maximum) en naast code 3366 staat het aantal cheques vermeld dat hiermee overeenstemt.

Wanneer u dus in 2019 150 dienstencheques heeft aangekocht aan 9 euro per stuk, dan recupereert u hiervan 2,7 euro per cheque. Er wordt dus 405 euro in mindering gebracht van uw belastingen. Of, indien u al recht heeft op een terugbetaling van de belastingen, dan wordt dit bedrag mee teruggestort op uw rekening.

Opgelet: sinds 1 januari 2020 werd het belastingvoordeel door de overheid herzien. U kan gelukkig nog steeds beroep doen op een poetshulp met dienstencheques, maar u recupereert slechts 20% van uw investering. Volgend jaar zal u dus in het bovenstaande geval 1,8 euro per dienstencheque kunnen recupereren via uw belastingen en wordt er 270 euro in mindering gebracht. 

Dit blijft nog steeds een mooi voordeel en wij willen er graag nog eens op wijzen dat deze belastingvermindering geldt voor de eerste 167 cheques per kalenderjaar. Gebruiken jullie als gezin meer dan 167 cheques per jaar? Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op deze belastingvermindering. Om hiervan te profiteren moeten beide partners dus hun eigen gebruikersnummer aanvragen bij Sodexo. 

Verzeker u er even van dat u de e-mail heeft gekregen of meldt u aan in de beveiligde zone van de website: https://mijn.dienstencheques.vlaanderen.be/ door middel van uw login en uw paswoord en download uw fiscaal attest zelf.

En als dit allemaal nieuw is voor u, dan staan wij u graag bij en introduceren wij u met plezier aan onze poetsvrouwen. Zij maken niet alleen uw huis schoon, maar kunnen ook helpen met wassen, strijken, klein verstelwerk, het bereiden van maaltijden en kleine boodschappen. Bel ons op 03 257 70 54 of vraag vandaag nog je huishoudelijke hulp aan.

Laatste berichten