Ikzoekeenkuisvrouw

Hulp aan Huis wordt Group-f dienstencheques

Wat verandert er voor u binnen de huidige werking? Helemaal niets! De vertrouwde huishoudhulpen en vaste contactpersonen blijven dezelfde en uw aanvraag voor een poetshulp of job komt bij de juiste personen terecht.

Group-f bedankt u voor het vertrouwen en kijkt alvast uit naar een verdere samenwerking!

Zorg voor de veiligheid van u en uw poetsvrouw

Uiteraard zijn wij bezorgd voor de veiligheid van onze poetsvrouwen. Dat is ook in uw belang, want ze komt wekelijks bij u over de vloer. We begrijpen dat alle maatregelen die er momenteel zijn al lang niet meer zo duidelijk zijn. Vandaar dat Hulp Aan Huis alles graag nog even duidelijk op een rijtje zet, voor uw en onze gemoedsrust:

De corona maatregelen voor poetshulpen

  • Onze poetshulp mag onder geen enkel beding werken bij een (vermoedelijk) besmet persoon.
  • Bent u op vakantie geweest, volg dan de instructies van de overheid: Het reisadvies van buitenlandse zaken (met de kleurcodes) vindt u terug op de website van de FOD Buitenlandse Zaken
  • Heeft u een positieve corona test ondergaan, informeer Hulp aan Huis onmiddellijk, zo kunnen wij de poetshulp en alle andere klanten van de poetshulp informeren teneinde verspreiding tegen te gaan.

Een veilige werkplek voor poetshulpen

In samenwerking met de overheid werden dan ook de onderstaande richtlijnen opgesteld:

  • U voorziet een mogelijkheid voor de poetshulp om de handen te wassen, een propere handdoek of keukenrol, vloeibare zeep en uiteraard alle poetsmateriaal en producten.
  • Hulp Aan Huis verwacht dat al het poetsmateriaal, handdoeken, vaatdoeken, dweilen, etc… gewassen worden in de wasmachine (60 graden) voor elk gebruik door onze poetshulp.
  • U zorgt ervoor dat de werkplek – daar waar mogelijk, doch maximaal – zeer goed verlucht wordt, best vooraleer de werknemer aankomt. Indien er mechanische ventilatie voorzien is, wordt deze maximaal gebruikt.
  • Bij het poetsen vermijdt u contact met de poetsvrouw. Indien de woning het toelaat bevindt u zich in een afzonderlijke ruimte tijdens het werk. Indien dat niet mogelijk is, wordt de maximaal haalbare afstand gerespecteerd en dragen jullie allebei mondmaskers. Indien een afstand van minimaal 1,5 meter niet haalbaar is, mag er niet gewerkt worden. 
  • Wanneer u nog steeds gebruik maakt van papieren dienstencheques worden deze op voorhand klaargelegd om persoonlijk contact te vermijden. Het is absoluut aan te bevelen om elektronische dienstencheques te gebruiken volgens overheidsrichtlijnen. Wij vragen dan ook om de overstap te maken naar elektronische cheques op zeer korte termijn. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je hier.

Schorsing van de dienstencheque gebruiker bij inbreuk

Enkele dagen geleden verscheen in de pers het volgende: “Geen mondmasker dragen als de poetshulp komt, kan tot schorsing leiden van dienstencheque-gebruiker.

Om de veiligheid van de poetshulpen te garanderen, heeft de Vlaamse Regering namelijk een ontwerpdecreet opgesteld, dat het mogelijk maakt om de gebruikers van dienstencheques te schorsen, indien zij de maatregelen niet naleven. 

Deze uitsluiting kan maximaal een jaar duren bij een eerste inbreuk en tot vijf jaar bij herhaling. De uitsluiting van de gebruiker zijn mogelijk bij een aantal situaties, zoals het gebruiken van dienstencheques voor fictieve of niet toegelaten prestaties, maar dus ook voor het niet respecteren van de maatregelen rond het indijken van de corona pandemie.

Het is dan ook in ieders belang dat we met zijn allen onze uiterste best doen om alle maatregelen na te leven, zodat de kuisvrouw nog steeds kan komen poetsen met dienstencheques. Nu én in de toekomst.

Hulp Aan Huis staat u graag telefonisch te woord indien u hierover nog vragen zou hebben. Verder wensen we u nog een veilige dag toe.

Laatste berichten