Ikzoekeenkuisvrouw

Hulp aan Huis wordt Group-f dienstencheques

Wat verandert er voor u binnen de huidige werking? Helemaal niets! De vertrouwde huishoudhulpen en vaste contactpersonen blijven dezelfde en uw aanvraag voor een poetshulp of job komt bij de juiste personen terecht.

Group-f bedankt u voor het vertrouwen en kijkt alvast uit naar een verdere samenwerking!

Wat doet een poetsvrouw op 4 uur?

Wij krijgen als poetsdienst vaak dezelfde vragen toegeschoven. Eén daarvan is ongetwijfeld ‘Wat doet een poetsvrouw op 4 uur tijd?’.

Deze vraag is echter nog niet zo eenvoudig te beantwoorden als het wel lijkt. Het hangt natuurlijk van verschillende factoren af.

 • Hoe groot is uw huis?
 • Moet er eerst nog opgeruimd worden?
 • Hoeveel decoratieve elementen staan in uw huis?
 • Moeten de meubelen wekelijks verschoven worden?
 • Heeft u liever een deel grondig gepoetst of liever alles, maar dan  oppervlakkiger?

U merkt het. Onze poetsdienst kan hier ook geen eenduidig antwoord op geven, maar we willen toch graag een poging ondernemen.

We gaan uit van de volgende veronderstellingen:

 • Uw poetsvrouw komt elke week, gedurende 4 uur.
 • Uw huis heeft een oppervlakte van ongeveer 200m² : 10m x 10m en 2 verdiepingen.
 • U heeft een badkamer en een extra apart toilet.
 • U heeft een garage, keuken, een eetkamer, een woonkamer, een studeerkamer en drie slaapkamers.
 • Daarbij is er nog een hal boven en beneden, verbonden door een trap.

Wat kan u dan verwachten van uw poetsvrouw?

 • De badkamer, het toilet en de keuken worden dagelijks intensief gebruikt, dus deze ruimtes worden wekelijks grondig gepoetst. Stofzuigen, dweilen en de oppervlaktes worden met een spons en vochtige doek schoongemaakt tot alles weer blinkt.
 • Vervolgens wordt de ene week de benedenverdieping grondig gepoetst. Bijvoorbeeld: woonkamer, eetkamer en studeerkamer. Ook hier hebben we het over stofzuigen, dweilen, alle andere gladde oppervlaktes worden met een vochtige doek schoongemaakt. Ramen worden gepoetst wanneer dit nodig blijkt te zijn. Stofdraden worden van het plafond verwijderd en plinten worden stofvrij achtergelaten. Ook de hal ondergaat dezelfde procedure.
 • De bovenverdieping met de 3 slaapkamers en de hal krijgt tijdens die week een vereenvoudigde beurt. De poetshulp zal er het stof afdoen en doet een rondje met de stofzuiger waarbij ook de trap stofvrij wordt achtergelaten.
 • In de daaropvolgende week worden de zaken omgedraaid. Dan wordt de benedenverdieping stofvrij gemaakt zonder dat er water aan te pas komt, maar dan worden de slaapkamers en de hal boven grondig onder handen genomen. De poetsvrouw gaat aan de slag met haar emmer water, spons en zeemvel en laat de kamers achter met een frisse zeepgeur en stofvrije oppervlaktes. Ook hier weer worden de ramen gepoetst wanneer dit nodig blijkt te zijn.

Uiteraard start alles met goede communicatie. U wil graag dat uw ramen elke week gelapt worden? Vertel het aan uw poetsvrouw. Stel desnoods een schema op dat je elke week klaar legt om misverstanden te voorkomen.

Blijkt het allemaal niet te lukken op 4 uur tijd? Overleg om te kijken of er bepaalde zaken minder vaak moeten gedaan worden. 

Wanneer de communicatie nog altijd moeilijk verloopt zijn de administratieve medewerkers van onze poetsdienst steeds bereikbaar om uw vragen en opmerkingen te noteren. Zij kunnen dan met uw poetsvrouw overleggen en uw wensen duidelijk kenbaar maken.

Bent u na het lezen van dit artikel tot de conclusie bent gekomen dat u ook hulp nodig heeft?  Zou u ook graag 4 uur per week beroep willen doen op een van onze poetsvrouwen? Weet dan dat onze poetsvrouwen werken via dienstencheques en dat één dienstencheque geldt voor een gewerkt uur. 

Neem gerust contact met ons op om te bekijken wanneer wij u aan een betrouwbare poetshulp kunnen helpen. Wij helpen u met plezier zo snel mogelijk verder.

Laatste berichten