Ikzoekeenkuisvrouw

Hulp aan Huis wordt Group-f dienstencheques

Wat verandert er voor u binnen de huidige werking? Helemaal niets! De vertrouwde huishoudhulpen en vaste contactpersonen blijven dezelfde en uw aanvraag voor een poetshulp of job komt bij de juiste personen terecht.

Group-f bedankt u voor het vertrouwen en kijkt alvast uit naar een verdere samenwerking!

Het is tijd voor de grote lenteschoonmaak

Het zijn rare tijden. Door het Coronavirus zit bijna iedereen thuis. Niet alleen onze klanten, maar ook onze poetsvrouwen zitten thuis. Iedereen in zijn eigen kot, zoals Maggie De Block zou zeggen. Tja, en wat doet een kuisvrouw die thuis zit? Die begint blijkbaar aan de grote lenteschoonmaak.

We hebben nog regelmatig contact met onze medewerkers en krijgen bijna elke dag een leuk bericht of een tip van een van hen over hun dagelijkse bezigheden. Vandaar dat we deze tips graag willen delen met jullie allemaal. Nu jullie momenteel helaas geen beroep kunnen doen op onze poetsdienst en dus zelf aan de slag moeten, is het misschien het moment om zelf te starten met de grote lenteschoonmaak. Hier volgen alvast onze belangrijkste en leukste tips:

Zet het hele gezin in!

Niemand zegt dat je hier alleen aan moet beginnen! Zitten jullie met zijn allen thuis? Wordt er regelmatig gezegd ‘Ik verveel mij!’? Ta-daaaa! Mama heeft de oplossing. Oké, we weten ook wel dat geen enkel kind ( of echtgenoot) hier met veel enthousiasme op zal reageren. Maar leg uit dat het ook niet logisch is dat jij hier alleen voor verantwoordelijk bent, als je met 2, 3, 4 of zelfs 5 mensen in hetzelfde huis woont. Je kan er trouwens een leuke beloning aan verbinden. Een ochtend poetsen gevolgd door een pannenkoekenlunch? You’re on! 

Oh ja, en zet muziek op die het hele gezin kan bekoren. Al zingend poetsen gaat eens zo goed!

Start op de bovenste verdieping

Om te vermijden dat iedereen steeds heen en weer loopt door een pas gepoetste ruimte, begin je beter bij de kamers op de bovenste verdieping. De kinderen zullen ook beter gemotiveerd zijn als hun eigen kamers eerst aan de beurt zijn. Zoek voor iedereen een passende taak. De kleinste van de bende kan met een plumeau of een duster aan de slag om overal het stof van de plinten en de stopcontacten te vegen. Til ze regelmatig de lucht in om ook het stof bovenop de deurstijlen weg te vegen. 

Tieners kunnen perfect de matrassen stofzuigen en de donsdekens verluchten, door ze even buiten te hangen of er eens stevig mee te gaan wapperen. 

Bekijk elke kamer en beslis wat er echt eens nodig moet gebeuren. Moeten de muren afgewassen worden? Ligt er een laagje stof op je gordijnen? 

De lente is ook het perfecte moment om alle kasten een beurt te geven. Niet alleen langs buiten, maar ook aan de binnenkant. Leg de kleren in stapeltjes op de schone matras. Winterspullen kunnen verhuizen naar de bovenste plank. Kleding voor de zomer kan weer binnen bereik komen en dan moet er nog gecheckt worden welke kledingstukken onherroepelijk te klein zijn geworden. Terwijl jij en je echtgenoot de kasten een sopje geven, zorgt de jeugd voor een modeshow met de vermoedelijke té kleine kleren. Amusement verzekerd. Zet alvast een grote zak klaar voor alle kleding die naar de textielcontainer mag.

Nadien wordt de vloer gestofzuigd, worden de deuren en klinken met een zeepsopje gereinigd en worden de bedden terug opgedekt met schoon beddengoed. Wedden dat iedereen heerlijk zal slapen?

Alles moet niet in 1 week gedaan worden

De belangrijkste tip die we nog willen meegeven is deze: wees mild voor jezelf en voor je huisgenoten. Het is niet omdat we nu zoveel tijd thuis doorbrengen, dat de lenteschoonmaak absoluut in één week moet gedaan worden. In de komende weken is er vast nog wel een dag om ook de overige  kamers een grondige beurt te geven. 

De keuken is zo’n ruimte die jaarlijks echt wel eens een grondige poetsbeurt verdient. Begin van boven naar beneden, haal alles eruit, gooi weg wat je nooit gebruikt en maak de kasten schoon met water en een scheutje allesreiniger en droog alles goed af. De kinderen kunnen ondertussen alle voedingsmiddelen nakijken op verlopen vervaldata.

Ook de koelkast, de oven en de microgolfoven hebben misschien wel eens nood aan een beetje liefde en een stevige ontvetter.

Tenslotte zijn er nog de tapijten in de woonkamer, die echt wel een jaarlijks onderhoud kunnen gebruiken. Hang ze buiten op en stuur je kinderen de tuin in met een mattenklopper! 

Je merkt het, zelfs nu je onze poetshulp moet missen, staan we je toch graag bij met wat advies. Al hopen we samen met jullie, dat onze poetsvrouwen snel weer aan de slag kunnen. 

Nog heel veel sterkte allemaal en hou jullie gezond!

Laatste berichten