Ikzoekeenkuisvrouw

Hulp aan Huis wordt Group-f dienstencheques

Wat verandert er voor u binnen de huidige werking? Helemaal niets! De vertrouwde huishoudhulpen en vaste contactpersonen blijven dezelfde en uw aanvraag voor een poetshulp of job komt bij de juiste personen terecht.

Group-f bedankt u voor het vertrouwen en kijkt alvast uit naar een verdere samenwerking!

De poetshulp schiet terug in actie!

Althans, we hopen het samen met u. Onze politieke leiders schermen nog met de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren naargelang de nood zich voordoet, maar momenteel staat vast dat we vanaf volgende week 4 mei jullie poetshulp terug kunnen uitzenden.

Uiteraard ligt de gezondheid van u en van onze werknemers ons nauw aan het hart. Wij begrijpen dan ook dat het momenteel voor een aantal onder jullie nog wennen is aan het idee om terug iemand in uw huis binnen te laten. Of dat het er gewoon nog erg druk is, met thuiswerkende ouders en rondlopende kinderen. Voor onze poetsvrouwen geldt hetzelfde. Zij hebben zich ook de afgelopen 7 weken teruggeplooid op hun gezin en hun thuis. 

Voor wie zich echter wel stilaan een weg terug wil banen naar een normaal bestaan, weet dat wij bezig zijn met het effenen van het pad. Op 27 april werd een e-mail uitgestuurd door Sodexo dienstencheques naar alle gebruikers met een aantal belangrijke voorschriften. De naleving van deze hygiënische maatregelen moet ervoor zorgen dat uw poetshulp in alle veiligheid zijn of haar werk kan uitvoeren: 

  • Een poetshulp mag niet werken bij een (vermoedelijk) besmet persoon. Indien iemand in uw gezin besmet is of symptomen vertoont, moet de poetsfirma ten laatste 48u voor de geplande werkuren verwittigd worden.
  • Er moet een mogelijkheid voorzien worden om de handen te wassen, met papieren handdoekjes of een propere handdoek, een desinfecterend middel en gedesinfecteerd poetsmateriaal & producten. Hulp Aan Huis vraagt om het poetsmateriaal (handdoeken, vaatdoeken, dweilen,…) in de wasmachine te wassen op 90° voor elk gebruik door de poetshulp.
  • De werkplek moet maximaal verlucht worden voordat de poetshulp arriveert.
  • Er mag geen fysiek contact zijn met de poetshulp. Indien mogelijk, verblijf dan in een andere ruimte dan waar de poetshulp aan het werk is. Wanneer dit niet kan, houd dan zoveel mogelijk afstand (minstens 1,5 meter).
  • Maak liefst gebruik van elektronische dienstencheques. U kan overschakelen op de website van Sodexo en vragen dan ook met aandrang om hier nu werk van te maken. Heeft u nog papieren dienstencheques: leg ze dan op voorhand klaar en vermijd zo contact.
  • Hulp Aan Huis vraagt om specifieke verwachtingen ten aanzien van de poetshulp minstens 48u op voorhand door te geven aan het kantoor, zodat zij de betrokken werknemer op de hoogte kunnen stellen.

Hulp Aan Huis neemt ook nog extra voorzorgen:

  • Het spreekt voor zich dat wanneer de poetshulp zich ziek voelt voor de aanvang van de werkpost, ze onmiddellijk Hulp Aan Huis moet verwittigen, die de klant op de hoogte zal stellen.
  • Elke poetshulp wordt voorzien van wegwerphandschoenen en deze moeten steeds gedragen worden tijdens het poetsen.
  • Zij hebben ook de instructie gekregen om als eerste taak de belangrijkste aanraakpunten in de woning schoon te maken: deurklinken, lichtschakelaars, telefoons, afstandsbedieningen, tafels en aanrecht, kranen, spoelknoppen, handsteunen,… en dit bij elke poetsbeurt.
  • Bij verplaatsingen met het openbaar vervoer wordt de poetshulp aangespoord om maximaal afstand te houden en eventueel in samenspraak met de klant de werkuren aan te passen om de veiligheid te garanderen.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wanneer iedereen zich grondig voorbereid, we een veilige manier hebben gevonden om opnieuw samen te werken. Tot binnenkort?

Laatste berichten