Ikzoekeenkuisvrouw

Hulp aan Huis wordt Group-f dienstencheques

Wat verandert er voor u binnen de huidige werking? Helemaal niets! De vertrouwde huishoudhulpen en vaste contactpersonen blijven dezelfde en uw aanvraag voor een poetshulp of job komt bij de juiste personen terecht.

Group-f bedankt u voor het vertrouwen en kijkt alvast uit naar een verdere samenwerking!

De dag van de schoonmaak komt er weer aan!

Reeds voor de 13de keer wordt het poetspersoneel in België in de bloemetjes gezet op de Dag van de Schoonmaak. 

Op 19 juni wordt iedereen opgeroepen om zijn of haar poetshulp te tonen hoe erg we hun werk appreciëren. Deze dankjewels gaan uit naar alle mensen in de schoonmaaksector en dat zijn er meer dan 200.000 in België. Zij werken als schoonmaker of poetsvrouw in onze huizen, bedrijven, scholen, hotels, op straat, in ziekenhuizen, etc. of als glazenwasser, conciërge en afvalophaler. 

Het organiserende ACV roept op om deze mensen te bedanken door middel van een video waarin een hartje wordt gestuurd naar jullie huishoudhulpen en schoonmakers.

Dat is alvast een heel leuk idee, maar voor wie echt heel dankbaar is voor zijn proper huis en heel tevreden is over onze poetshulpen hebben we nog een andere suggestie:

Kijk al je poetsmateriaal eens na en vervang wat eigenlijk zijn beste tijd heeft gehad. Iedereen heeft af en toe eens graag nieuwe spullen en dat poetst vaak een stuk beter. Door alle voorzorgsmaatregelen die moeten genomen worden om het coronavirus terug te dringen, is dit trouwens sowieso een goed idee. 

Uit de instructies die alle poetsdiensten hebben ontvangen naar aanleiding van de heropstart in tijden van het coronavirus, kunnen we trouwens deze belangrijkste weetjes meegeven:

  • Het coronavirus overleeft in ideale omstandigheden gemiddeld 3 uur op gladde oppervlakken en materialen. Op absorberend materiaal zoals karton, papier en textiel, kan het virus niet goed overleven. Het risico dat je op die manier besmet kan raken, is dus veel kleiner dan door rechtstreeks contact met een besmet persoon.
  • Voor het virusvrij maken van een huis gebruik je best de gebruikelijke schoonmaakmiddelen. De ontsmettingsmiddelen zoals Dettol, worden best gereserveerd voor ziekenhuizen, woonzorgcentra of bij thuis quarantaines, om de kans op toenemende resistentie van micro-organismen te verkleinen.
  • De werkvolgorde gaat het best als volgt: eerst het wegnemen van zichtbaar vuil, werken van het minst vuile naar het meest vuile, eerst stofvrij maken met droog en daarna met nat. 
  • Het wordt aangeraden om te poetsen met microvezeldoeken in verschillende kleuren (zo kan elke kleur gereserveerd worden voor een specifieke taak). Deze microvezeldoeken moeten na elke poetsbeurt gewassen worden op 60° (zonder wasverzachter) en aan de lucht gedroogd (niet in de droogkast). Best geen spons of zeemvel dus.
  • Handschoenen kunnen beschouwd worden als een tweede huid. Je handen wassen of inwrijven met gel kan dus ook met deze handschoenen aan.
  • Voorzie overal handzeep in huis, niet alleen voor onze huishoudhulpen maar ook voor de bewoners, zodat we met zijn allen niet vergeten dat regelmatig de handen wassen heel erg belangrijk is.

Wij wensen jullie alvast hartelijk te bedanken om een beetje extra aandacht te besteden aan onze poetshulpen tijdens de Dag van het Poetspersoneel. Tenslotte, en we hopen dat jullie het daar volmondig mee eens zijn, doen ze heel erg hun best om ons leven en ons huis een stuk aangenamer te maken. Dus ook van bij Hulp Aan Huis naar al onze medewerkers, poetsvrouwen, schoonmakers en huishoudhulpen: alvast een extra dikke dankjewel!

Laatste berichten