Ikzoekeenkuisvrouw

Hulp aan Huis wordt Group-f dienstencheques

Wat verandert er voor u binnen de huidige werking? Helemaal niets! De vertrouwde huishoudhulpen en vaste contactpersonen blijven dezelfde en uw aanvraag voor een poetshulp of job komt bij de juiste personen terecht.

Group-f bedankt u voor het vertrouwen en kijkt alvast uit naar een verdere samenwerking!

Hulp Aan Huis: Je kledingkast opruimen doe je zó!

De zonnige dagen van het afgelopen weekend zijn absoluut zalig te noemen. Mensen trokken er dan ook enthousiast op uit om te genieten van de natuur. Hebben zij zich, net als wij, ook eerst vertwijfeld voor hun kledingkast geposteerd, vragen we ons dan af. Want door het aanhoudende warme weer, afgewisseld met een koudegolf hier en daar, is onze kledingkast momenteel één grote chaos te noemen. Winter- en zomerkleren liggen door elkaar en er valt amper iets terug te vinden. Tijd voor een grote opruimactie!

Plan je opruimactie

Weinig mensen zijn echt dol op opruimen. Maar gedeelde smart is halve smart. Dus waarom zou je dit niet plannen op de dag dat de poetshulp komt? Zij kan je vast wel helpen en zelfs als dat niet het geval is… Het feit dat zij de kamers ernaast aan het schoonmaken is, geeft je alvast het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

Maak je kast volledig leeg

Haal al je kleren uit je kast en leg ze op je bed. Om je later te helpen met het sorteren zet je alvast 3 lege wasmanden naast je bed. 

Maak je kast volledig schoon

Is je poetsvrouw toch al aan de slag met haar emmer? Vraag dan of ze je even kan helpen. Terwijl zij de volledige binnenkant van je kledingkast met warm water en een beetje allesreiniger een beurt geeft, kan jij beginnen met sorteren. 

Bekijk je kleren eens kritisch & sorteer

Heb je de 3 lege wasmanden staan? 

  • Eentje wordt gereserveerd voor alle kleren die weggegooid mogen worden. En nee, je hebt geen 3 volledig outfits nodig om ‘in de tuin te werken’ of ‘te schilderen’.
  • Een andere voor de kleding die je niet meer draagt, maar waar anderen misschien nog wat aan hebben. 
  • De derde is de twijfelmand: hierin gaat die leuke jeans die momenteel te krap zit om comfortabel te zijn, maar waar je volgende zomer terug hoopt in te passen.

Zomerkleding 

Jouw zomerkleding mag nu echt wel uit je kast. Heb je hiervoor een andere plaats beschikbaar? Prima. Indien niet, leg je zomerkledij dan in nette stapeltjes op de slechtst bereikbare planken. Topjes en t-shirts, die je wel eens onder je pull draagt op een koude dag, hou je wel beter onder handbereik.

Organiseer je kast

Bekijk je kast eens kritisch en bedenk of het misschien efficiënter kan. Maak gebruik van dozen, ladeverdelers en multihangers om je kleren zo ordelijk mogelijk in je kast op te bergen. Zo zie jij in één oogopslag waar je favoriete kledingstuk zich bevindt.

Leg je kleren weg

Ondertussen weet je perfect welke kledingstukken een plaats verdienen in je kast. Leg alles in geordende stapeltjes, soort bij soort, dat scheelt later zoekwerk. Bekijk je ondergoed en panty’s met een kritisch oog en gooi meteen weg wat beschadigd of versleten is. Ondertussen moet jouw kledingkast er al verrassend netjes uitzien.

De overschot

Als je een beetje op ons lijkt, dan liggen er nu nog wat verdwaalde kledingstukken op je bed, waarvan je niet goed weet waar ze precies thuis horen. Deze gaan in de twijfelmand. 

  • Ondertussen prop je alle kleding om weg te gooien, ook effectief in een vuilniszak. 
  • De inhoud van de tweede wasmand hevel je ook over naar een stevige zak, die je af kan sluiten, zodat je deze kan wegbrengen naar een kringloopcenter of naar een kledingcontainer van het Rode Kruis.
  • Puilt je twijfelmand uit? Bekijk elk kledingstuk dan nog eens een tweede keer. Wees eerlijk. Ga je hier ooit nog in passen? Ga je je ooit comfortabel voelen in een jurk in die kleur? Was dit de miskoop van het jaar? Misschien kan je er nog iets mee verdienen. Maak een account aan op Vinted, maak een foto van deze kledingstukken en plak er een prijs op. 

Wie toch geen afscheid wil of kan nemen…, geef jezelf een maand om toch de kledingstukken te dragen. Liggen ze er na Sinterklaas nog steeds even verweesd bij, dan gaan ze je nooit gelukkig maken en verdienen ze een tweede kans.

Wij, bij Hulp Aan Huis, kunnen alvast trots voor onze kledingkast gaan staan. En we zijn er zeker van dat onze huishoudhulpen jullie graag willen bijstaan tijdens het opruimen van jullie kledingkast. Het enige dat wij nog moeten doen, is een extra wasmand kopen 😉

Laatste berichten